Ciao! Wij zijn Trattoria Perron
Zes jaar geleden is alles ontstaan, op de hoek van de Willemstraat. Er waren twee mannen met een plan, en Brasserie NUL76 werd geboren. Het kleine vervallen zaakje dat het toen was, is al lang niet meer. Met Gunther, Sander en Martijn aan het roer werd het getransformeerd tot goedlopend eetcafé. Net voor de pandemie waren ze toe aan iets nieuws. Het was tijd voor een fris en flitsend concept. De keuze viel op Italiaans, want dat is altijd genieten. Met een bijpassende naam, interieur en opvallend roze menukaart (een knipoog naar de meest gelezen krant van Italië de ‘La Gazzetta dello Sport’) was Trattoria Perron een feit.
Heerlijke authentieke Italiaanse gerechten vliegen dagelijks bij Trattoria Perron de keuken uit. De verse ingrediënten worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. Pasta, buffelmozzarella, basilicum, Parmezaanse kaas, pomodori tomaat en parmaham - allemaal afkomstig uit het zonnige zuiden. Het is net of je aan tafel schuift bij casa di mami in Toscane. Maar dan nét iets dichter bij huis, op loopafstand van station Breda. Staat er een bezoekje aan de stad op de planning, wil je lunchen met je collega’s of zoek je een fijne spot om ongegeneerd mensen te kunnen kijken? Dan zit je bij Trattoria Perron goed.
Maak kennis met de eigenaren
Maak kennis met de drie eigenaren, il team rosa della trattoria!
(van links naar rechts)
Martijn (39)
Geboren en getogen in Rijen en altijd blijven hangen. Het horeca-avontuur begon voor Martijn op zijn 16e, in een sportcafé. Dat beviel hem goed, en bij zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging trof hij Gunther. Na 15 jaar samen in een horecazaak in Rijen te hebben gestaan, viel het allemaal op zijn plaats bij Trattoria Perron. Sinds kort is Martijn mede-eigenaar van de Italiaanse eetgelegenheid, waar je hem waarschijnlijk als eerste tegen het lijf loopt om je te verwelkomen. Hij is een echt mensenmens, die kan genieten van een flinke Netflix bingewatch-sessie en het bockbierseizoen. Van smartlappen tot reggae; zolang de avond gezellig is, maakt de muziekkeuze hem weinig uit. Samen met zijn honden gaat hij graag naar het bos, waarbij een pitstop voor een hapje en drankje een vereiste is. Ja het bourgondische leven, daar weet Martijn alles van.
Gunther (45)
Nog net geen Godfather van de squad. Door het café van zijn ouders is hij al jong bekend geraakt met horeca en dat heeft hem eigenlijk nooit meer losgelaten. Na meerdere horecazaken gehad te hebben, focust hij zich nu volledig op Trattoria Perron. Daar staat hij bekend als de man met vele kwaliteiten. Zo springt Gunther bij in zowel de bediening als de keuken, want koken heeft hij zichzelf aangeleerd. Wiebelende tafeltjes zul je ook niet treffen, want hij heeft bouwtechnische tekenkunde gestudeerd en is daarom enorm handig. Mocht het nog niet duidelijk zijn, Gunther kan niet goed stilzitten en grijpt alle uitdagingen met twee handen aan. Dat op zijn bucketlist een motortocht langs route 66 in Amerika staat, is dan ook niet vreemd. Snelle voertuigen en reizen maken hem een gelukkig mens. Net als de eerste zonnestralen op het terras. En een koud biertje. Zo simpel kan het zijn!
Sander (34)
Heeft Oosterhoutse roots, maar Spanje in zijn hart. En natuurlijk ook wel een beetje Italië. Na zijn horecaopleiding is hij linea recta naar Altea in Spanje vertrokken om daar 4 jaar zijn eigen horeca onderneming aan het strand te runnen. Op zijn 26e keerde hij terug naar Nederland en kwam terecht in Bolsward, een klein dorpje in Friesland. Een vriend van hem begon daar een hotel en Sander zette het restaurant op. Maar het verlangen naar Brabant was groot dus toen de zaak eenmaal liep, pakte hij zijn biezen. Hij ging aan de slag bij Brasserie NUL76, en niet veel later werd hij mede-eigenaar. Wanneer Sander niet in de keuken staat, waait hij uit op het strand met Jip de labradoodle. Hij waardeert de kleine dingen in het leven zoals de geur van vers brood, lekker eten en drinken, en muziek. Aan het laatste is geen genre verbonden, want hij laat zich graag verrassen door onbekende playlists en slaat geen enkel nummer op om opnieuw te beluisteren. Go with the flow, dat is Sanders stijl.
Kom je even langs om hoi te zeggen? De deuren van Trattoria Perron zijn voor je geopend van maandag t/m zaterdag!